У акцији „Камагра“ СИПА лишилa слободе два лица због недопуштене трговине лијековима

Поступајући по наредбама Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у оперативној акцији „Камагра“, рано јутрос на подручју Бање Луке слободе су лишили два лица због недопуштене трговине лијековима.

Слободе су лишена лица иницијала З.Г. и С.Ђ. због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 250. КЗ БиХ „Организовани криминал“, у вези са кривичним дјелом из члана 212. КЗ БиХ „Недопуштена трговина“, кривичним дјелом из члана 219. КЗ РС “Производња и стављање у промет производа штетних за лијечење“ и кривичним дјелом из члана 220. КЗ БиХ „ Злоупотреба положаја или овлаштења“ .
У оквиру ове акције извршени су претреси објеката на три локације на подручју Бања Луке, приликом чега су пронађени и привремено одузети сљедећи предмети: 394 кутија камагра гела (100 мг), 14 кутија виагре (100 мг), 41 кутија камагре (шумеће таблете), 21 кутија цијалиса (20 мг) и други препарати, као и телефони, СИМ картице и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Акцији је претходила вишемјесечна истрага у оквиру које је задокументована недопуштена трговина лијековима из Индије и Србије у БиХ.

Лица лишена слободе приведена су у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту у РК Бања Лука, гдје ће над њима бити извршена криминалистичка обрада, након чега ће се, сходно упутама надлежног тужиоца, одлучити о њиховом даљем статусу.