Тиму WINPRO II пројекта уручено признање СИПА-е

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетили су данас, 22.5.2014. године, представници пројекта сарадње у кривичном правосуђу „Заштита свједока у борби против организованог криминала и корупције (WINPRO II)“, вођа тима Џо Флеминг (Joe Fleming) и експерт Џорџ Станица (George Stanica). Флеминг и Станица састали су се са директором Гораном Зубцем и начелником Одјељења за заштиту свједока Вахидом Алагићем.

Директор Зубац уручио је Џоу Флемингу Рељефни амблем СИПА-е, највише признање Агенције, за посебан допринос тима WINPRO II пројекта у професионалном развоју Одјељења за заштиту свједока СИПА-е. Активности спроведене у оквиру наведеног пројекта од посебне су важности за унапређење међународне сарадње која је битна претпоставка за ефикасну заштиту свједока. У коначници, ово је допринијело испуњењу стратешких циљева СИПА-е који се, између осталог, огледају у јачању њених капацитета и достизању највећих професионалних стандарда у свим сегментима рада. Пројекат је финансиран из средстава Европске уније IPA 2012 вишекорисничког програма, који имплементира NICO (Организација за међународну сарадњу Сјеверне Ирске).

Џо Флеминг се захвалио на овом великом признању, наводећи да ће активности у оквиру пројекта бити настављене, те да признање које је данас примио у име тима WINPRO II пројекта потврђује успјех реализованих активности. Такође је похвалио активности Одјељења за заштиту свједока СИПА-е, као поузданог партнера земљама из региона и шире.

Директор Зубац најавио је да ће Рељефни амблем СИПА-е бити додијељен и Јединици за заштиту свједока МУП-а Републике Србије за изузетно успјешну сарадњу у протеклом периоду.