Студенти Високе школе „ЦЕПС“ у Кисељаку посјетили СИПА-у

Студенти прве године Високе школе „ЦЕПС - Центар за пословне студије“ Кисељак, данас су, 23.5.2014. године, у пратњи предавача Вјекослава Вуковића и Мирза Селимића, посјетили Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА). Студенте је у име СИПА-е поздравио помоћник директора СИПА-е Анђелко Хргић и пожелио им добродошлицу.

Око 30 студената студијског програма „Безбједносне студије“, смјер „Криминалистика“, током посјете СИПА-и упознало се са организационом структуром, надлежностима и улогом СИПА-е у безбједносном систему БиХ. У оквиру предавања које су одржали службеници Криминалистичко-истражног одјељења СИПА-е презентовани су и конкретни примјери из праксе из случајева на којима је Агенција радила у протеклом периоду, а посебно предавање одржано је из области криминалистичке технике.

Уприличена је и посјета бази Јединице за специјалну подршку СИПА-е, гдје се студентима обратио в.д. замјеника команданта Јовица Миросављевић и презентовао све битне појединости у вези са функционисањем ове јединице. Студенти су гледали и промотивни филм Јединице за специјалну подршку, у којем су приказане вјежбе специјалаца, али и инсерти из стварних оперативних акција. Такође, имали су могућност да се окушају на „Ласер шоту“, а презентован им је и дио наоружања Јединице.

Представници Високе школе „ЦЕПС“ изразили су захвалност за пријем и добродошлицу, а закључено је да је данашња посјета била веома успјешна и вишеструко корисна.

Државна агенција за истраге и заштиту и убудуће ће сарађивати са наведеном институцијом, али и осталим образовним институцијама у БиХ.

Захвалницу Високе школе "ЦЕПС" можете погледати овдје.