Специјалци СИПА-е учествовали на међународном такмичењу у практичном стрељаштву

Припадници Јединице за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) учествовали су на IV међународном полицијском такмичењу у практичном стрељаштву по IPSC (International Practical Shooting Confederation) правилима, које је одржано 1.10.2014. године на стрелишту Дотршћина у Загребу поводом обиљежавања Дана полиције МУП-а Р. Хрватске.

Такмичење је организoвала Антитерористичка јединица „Лучко“ у координацији са Заповједништвом специјалне полиције и Полицијском академијом МУП-а Р. Хрватске. На такмичењу је учествовало 80 такмичара различитих специјалних јединица из Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине, подијељених у 18 екипа.

Током такмичења кориштена су четири различита оружја – пиштољ, аутомат, аутоматска пушка и репетирајућа сачмарица, а у укупном поретку полицијски службеници СИПА-е заузели су шесто мјесто екипно.

Припадници Јединице за специјалну подршку показали су висок ниво обучености и вјештине у руковању наоружањем, иако нису професионално укључени у такмичења по ИПСЦ правилима.

Учешће на такмичењу допринијело је и изградњи пријатељства и развијању сарадње између припадника специјалних јединица земаља у региону, што СИПА-у посебно радује.