Специјалци СИПА-е побједници малоногометног турнира

Поводом обиљежавања осме годишњице од почетка рада Јединице за специјалну подршку СИПА-е, у периоду од 5.9 до 12.9.2013. године, у паузама између бројних оперативних ангажовања, организовано је играње малог ногомета, на којем је учествовало 13 екипа које су чинили припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА). Турнир је одржан на терену Спортско-рекреативног центра „Уна“ у Сарајеву.

На турниру су учествовали припадници Јединице за специјалну подршку, Криминалистичко-истражног одјељења, Центра за истраживање ратних злочина, Одјељења за заштиту свједока, Службе за оперативну подршку, Финансијско-обавјештајног одјељења, те регионалних канцеларија СИПА-е у Мостару и Сарајеву.

Прво мјесто освојила је екипа „Алфа“ Јединице за специјалну подршку, пошто је у финалном мечу, који је одигран 12.9.2013. године, побиједила екипу „Бета 1“ Јединице за специјалну подршку. За најбољег стријелца проглашен је припадник Криминалистичко-истражног одјељења, док је за најбољег голмана проглашен припадник Јединице за специјалну подршку.

„Кредибилитет који данас уживамо код свих грађана БиХ обавезује нас да наше вријеме не трошимо узалуд, него да одговорно и одлучно наставимо са нашим тренинзима и обукама како би увијек и било гдје, били спремни одоговорити на све задатке који се ставе пред нас“, рекао је током додјеле пехара командант Јединице за специјалну подршку Мирсад Вилић.

Командант Вилић захвалио се свим учесницима турнира, а посебно припадницима Јединице због међусобног уважавања и високог степена професионализма којег су показали у свом раду током година постојања Јединице, као и менаџменту Агенције на подршци и указаном повјерењу.