СИПА започела акцију „Оскар“ због неовлаштене трговине дрогом

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) започели су јутрос (11.12.2014. године) акцију кодног назива „Оскар“ која се изводи на подручју Сарајева, Зворника и Бихаћа. У току су претреси објеката на десет локација и лишење слободе осам лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет опојним дрогама. Наведене активности реализују се у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а Унско-санског кантона.

Лица лишена слободе сумњиче се да су као припадници организоване криминалне групе континуирано у периоду од јуна до децембра 2014. године вршили неовлаштени промет опојне дроге „хероин“ и „сканк“ из БиХ у Републику Србију ради прибављања противправне имовинске користи.

Полицијски службеници СИПА-е, у сарадњи са припадницима Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ, МУП-а Републике Србије и МУП-а Тузланског кантона, спровели су вишемјесечну сложену криминалистичку истрагу. Након утврђивања потребних чињеница и потврђивања основа сумње, на приједлог Државне агенције за истраге и заштиту, Суд БиХ и Тужилаштво БиХ издали су наредбе за претресе и лишења слободе која се данас реализују.

Више информација о акцији биће саопштено током дана.