СИПА у акцији „Кварц“ лишила слободе Б.И. због корупције

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (7.5.2015. године) у оперативној акцији „Кварц“ на подручју Тузле слободе лишили лице иницијала Б.И., а у току је претрес једног објекта и путничког моторног возила с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Наведене активности реализују се по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.

Лице иницијала Б.И. лишено је слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 380. став (2) КЗ ФБиХ „Примање дара и других облика користи“, тако што је у намјери да прибави противправну имовинску корист, као службенo лице у Федерацији, захтијевало и примило одређени новчани износ да у оквиру свог овлаштења учини што би морало учинити.

Акцији „Кварц“ претходила је вишемјесечна сложена криминалистичка истрага у оквиру које су задокументоване незаконите активности осумњиченог лица у овом предмету.

Лице лишено слободе биће приведено у службене просторије Регионалне канцеларије СИПА-е у Тузли гдје ће се над њим извршити криминалистичка обрада, након чега ће се, сходно упутствима поступајућег тужиоца, одлучити о његовом даљем статусу.