СИПА слободе лишила једно лице због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), су данас (01.03.2024. године) на подручју Сарајева реализовали претресе стана и других просторија и покретних ствари на једној локацији.

Слободе је лишено једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ прописано Кривичним законом Федерације Босне и Херцеговине.

Лице лишено слободе је спроведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће бити предато у даљу надлежност Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето око 19 килограма опојне дроге спеед и одређена количина опојне дроге марухуана, као и други предмети који могу послужити као доказ да је почињено напријед наведено кривично дјело.

Наведене активности реализоване су на основу усменог налога Општинског суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.