СИПА проводи оперативну акцију „Капитал“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (29. 11. 2023. године), по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, на подручју Кантона Сарајево започели оперативну акцију „Капитал“, у склопу које се врше претреси на 11 локација.

Оперативна акција „Капитал“ проводи се с циљем расвјетљавања кривичног дјела из члана 166. КЗ ФБиХ „Убиство“, у вези са кривичним дјелом из члана 28. истог закона „Покушај“. Наведена кривична дјела почињена су 15. 2. 2022. године и 16. 3. 2022. године у Сарајеву на штету Матеја Живковића, замјеника предсједника Комисије за вриједносне папире Федерације Босне и Херцеговине, приликом чега је наведено лице рањено са више метака.

Претреси се врше на 11 локација, а током дана полицијски службеници СИПА-е испитаће осумњиченог Јасмина Хасића. Такође, планира се и саслушање више лица у својству свједока.

Претреси се врше у сарадњи са Федералном управом полиције и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Током рада на наведеном предмету полицијски службеници СИПА-е остварили су сарадњу са Обавјештајно-безбједносном агенцијом Босне и Херцеговине, Центром за форензичка испитивања, вјештачења и истраживања Федералне управе полиције, ЈЗУ Завод за судску медицину и Криминалистичко-техничким центром Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Министарством унутрашњих послова Републике Српске – ПУ Источно Сарајево и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево.