СИПА претресла објекте на пет локација због неовлаштеног промета оружјем

  

Поступајући по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у сарадњи са припадницима МУП-а Тузланског кантона, у недјељу (8.6.2014. године), на подручју Тузле претресли су објекте на пет локација, те слободе лишили два лица.

Слободе су лишена лица иницијала Н.Ј. и Н.М. због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 193. КЗ БиХ „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом, те производима двојне употребе“. Наведена лица спријечене су у илегалном пребацивању одређене количине минско-експлозивних средстава из Тузле у Шведску аутобусом који врши превоз путника на релацији Тузла-Малме.

Током претреса пронађена је и привремено одузета одређена количина минско-експлозивних средстава и друге војне опреме, мобилни телефони, СИМ картице и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Након извршене криминалистичке обраде, лица лишена слободе јуче су (9.6.2014. године), уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, предата на даље поступање Тужилаштву БиХ.