СИПА: Помоћ становништву угроженом поплавама у БиХ

Припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е и Синдиката СИПА-е испоручили су данас, 30.5.2014. године, два комбија основних намирница грађанима Бијељине и Орашја, што је скромни допринос припадника Државне агенције за истраге и заштиту становништву угроженом поплавама у БиХ. Донација је испоручена представништвима Црвеног крста у ове двије општине, који ће намирнице дистрибуирати најугроженијим грађанима.

У организацији Синдиката СИПА-е, а уз подршку менаџмента Агенције, више од 150 припадника СИПА-е придружило се акцији пружања помоћи у чишћењу и санацији настале штете у Маглају, Добоју, Шамцу и Бијељини.

Волонтери СИПА-е ангажовани су, 23.5.2014. године, на рашчишћавању болнице у Маглају, док су у Добоју истог дана волонтери, подијељени у три екипе, ангажовани на чишћењу Полицијске станице за безбједност саобраћаја, зграде Центра јавне безбједности и Дома пензионера. Волонтери СИПА-е отишли су на терен и 25.5.2014. године, овога пута у Шамац, гдје су се придружили акцији рашчишћавања и помагања мјештанима којима је поплављена имовина. Такође, једна екипа је 26.5.2014. године поново упућена у Маглај, гдје је пружила помоћ при чишћењу просторија Полицијске станице Маглај и стамбених објеката, а 27.5.2014. године волонтери су ангажовани у Добоју и Бијељини. Екипе које су упућене у Добој помагале су у чишћењу зграде Дома пензионера и зграде Суда у Добоју, док је екипа у Бијељини, у сарадњи са цивилном заштитом, радила на дезинфекцији стамбених објеката. Основни суд у Добоју упутио је захвалницу директору СИПА-е за помоћ припадника Агенције у чишћењу зграде Суда.
 

Наведене активности реализоване су у координацији са локалним полицијским органима, који су волонтере СИПА-е, сходно потребама, упућивали на одређене локације.

Волонтерске активности биће настављене и у наредном периоду, као и акција прикупљања новчаних средстава.

Синдикат СИПА-е захвалио се менаџменту Агенције на челу са директором Гораном Зубцем на подршци у реализовању волонтерских активности и уступању потребних материјално-техничких средстава Агенције. Такође је позвао остале институције у БиХ да се придруже акцији пружања помоћи угроженом становништву.

Захвалницу Основног суда у Добоју можете погледати овдје.

Захвалницу Црвеног крста у Орашју можете погледати овдје.