СИПА поднијела извјештај о почињеном кривичном дјелу против једног лица због преваре у служби

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) поднијели су Тужилаштву Босне и Херцеговине извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима против једног физичког лица, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 222. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Превара у служби“.

Предузимајући мјере и радње из својих надлежности, полицијски службеници СИПА-е су задокументовали да је осумњичено лице које је запослено у институцијама Босне и Херцеговине, незаконито остварило права по основу Одлуке о начину и поступку остваривања права заполесних у инстутуцијама Босне и Херцеговине на трошкове смјештаја, накнаду за одвојени живот и накнаду за привремено распоређивање, као и по основу Одлуке о висини, начину и поступку остваривања права на накнаду за превоз на посао и превоз са посла у институцијама Босне и Херцеговине.

Извршењем наведеног кривичног дјела, осумњичено лице је стекло противправну имовинску корист у износу од 12.841,53КМ и за наведени износ оштетило буџет Босне и Херцеговине.