Лишено слободе 15 лица осумњичених за организовани криминал и навођење на проституцију

СИПА на подручју Сарајева спроводи оперативне акције „Корал“ и „Танго“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) рано јутрос (8.10.2015. године) започели су оперативне акције кодних назива „Корал“ и „Танго“ које се паралелно спроводе на подручју Сарајева. На терену се налази више од 100 полицијских службеника СИПА-е.

У акцији „Корал“ слободе је лишено десет лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 342. КЗ ФБиХ „Организовани криминал“ у вези са кривичним дјелима пореска утаја, угрожавање безбједности, спречавање службеног лица у вршењу службене радње, оштећење туђе ствари, тешка крађа и организовање отпора, а првоосумњичени доводи се у вези и са навођењем на проституцију. У току су претреси објеката на 10 локација с циљем проналажења и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

У акцији „Танго“ слободе је лишено пет лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело навођење на проституцију.

Наведене активности реализују се по наредбама Кантоналног суда у Сарајеву и  Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, а резултат су вишемјесечних истрага које су спровели истражитељи СИПА-е под надзором Кантоналног тужилаштва.

Више информација биће саопштено током дана.