СИПА на подручју Цазина заплијенила оружје

  

Поступајући по наредби Општинског суда у Цазину, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), данас су, 11.4.2014. године, претресли стамбени објекат у Цазину, власништво Х.Б., због постојања основа сумње на почињење кривичног дјела из члана 371. КЗ ФБиХ „Недозвољено држање оружја или експлозивних материја“.

Приликом претреса пронађена је и привремено одузета одређена количина оружја, муниције и експлозивних средстава (војна пушка „паповка“ са 10 метака, ручна бомба, војна пушка „пумпарица“, шаржер са 11 метака калибра 9 мм, оквир за аутоматску пушку, осам метака за пиштољ „Магнум“ и шаржер са осам метака калибра 7,65 мм).

Наведеним активностима претходило је лишење слободе лица иницијала Х.М. и Е.Б. на подручју Р. Хрватске због кривичног дјела противправне наплате у покушају.

На основу размјене оперативних података између полицијских органа, у БиХ су претресене родитељске куће наведених лица и у кући оца осумњиченог Е.Б. пронађено је предметно оружје.

Након окончања активности на овом предмету, Државна агенција за истраге и заштиту поднијеће Кантоналном тужилаштву у Бихаћу извјештај о почињеном кривичном дјелу и извршиоцу.