СИПА лишила слободе једно лице због кривотворења исправа

Поступајући по наредби Општинског суда Сарајево, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), данас су, 12.12.2013. године, на подручју Сарајева, извршили претрес стамбеног објекта и путничког моторног возила у власништву К.С. (1968), због постојања основа сумње да је починио кривично дјело из члана 373. КЗ ФБиХ „Кривотворење исправе“.

Приликом претреса пронађена је и привремено изузета већа количина кривотворене документације, и то: зелени картони, различите потврде, бјанко овјерена свједочанства, пуномоћи, тифови, сервисне књижице, копије пасоша и саобраћајних дозвола, као и више печата, меморијски стикови, централна процесорска јединица рачунара, принтер/скенер и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Поред наведеног, привремено су одузета и два путничка моторна возила страних регистарских ознака.

Након извршеног претреса, К.С. је лишен слободе и приведен у службене просторије СИПА-е гдје се над њим врши криминалистичка обрада, послије чега ће бити предат на даљу надлежност Кантоналном тужилаштву у Сарајеву.