СИПА лишила слободе три лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (у даљем тексту: СИПА) јуче су (11.8.2020. године) реализовали оперативну акцију усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога. У акцији су слободе лишена три лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“.

Поступајући по наредбама Основног суда у Сокоцу и Кантоналног суда у Сарајеву, полицијски службеници СИПА-е су на подручју Кантона Сарајево и Источног Сарајева претресли три локације приликом чега су открили и привремено одузели око 1250 грама непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу амфетамин, 100 грама непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу канабис сатива, два пиштоља са припадајућом муницијом, четири мобилна телефона са СИМ картицама, једно путничко моторно возило и одређену количину новца за који постоје основи сумње да је стечен извршењем наведеног кривичног дјела.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, лица лишена слободе биће предата у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

О реализацији наведених активности СИПА ће поменутим правосудним институцијама доставити одговарајуће извјештаје.