СИПА лишила слободе три лица због навођења на проституцију

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (26.1.2021. године) у Мостару претресли три локације и слободе лишили три лица, држављана Украјине, због постојања основа сумње да су починили кривично дјело из члана 187. Кривичног закона Босне и Херцеговине „Међународно навођење на проституцију”.

Наведена лица сумњиче се да су учествовала у организовању или вођењу активности у вези са пружањем сексуалних услуга на подручју Мостара, тако што су остваривалa контакте са корисницима и посредовалa у договорима за пружање сексуалних услуга.

Током претреса стамбених објеката откривени су и привремено одузети мобилни телефони, СИМ картице, одређени новчани износ и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Лица лишена слободе приведена су у службене просторије СИПА-е гдје се криминалистички обрађују у присуству тужиоца Тужилаштва БиХ.

У вези са реализацијом наведених активности, СИПА ће у законском року надлежним правосудним институцијама поднијети одговарајуће извјештаје.