СИПА лишила слободе С.Х. по међународној потјерници

Поступајући по међународној потјерници, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (24.4.2015. године) на подручју Тузле лишили слободе лице иницијала С.Х. (1970).

НЦБ Интерпол Загреб расписао је за лицем иницијала С.Х. потјерницу ради хапшења и изручења Републици Хрватској због сумње да је починила кривично дјело овјера лажног садржаја.

За истим лицем НЦБ Интерпол Рим расписао је накнадно потјерницу ради хапшења и изручења Републици Италији због недозвољеног промета опојним дрогама, због чега је у одсуству осуђена на казну затвора од 18 година и седам мјесеци.

Наведено лице полицијски службеници СИПА-е лишили су слободе 6.1.2015. године, када су код истог пронађени фалсификовани документи на лажно име због чега га је у протеклом периоду процесуирао надлежни суд и тужилаштво, односно због почињења кривичних дјела овјеравање неистинитог садржаја и кривотворење исправе на подручју БиХ.

Будући да је за поменутим лицем остала на снази међународна потјерница, те с обзиром на то да су му у међувремену поништени документи са лажним идентитетом, а самим тим и држављанство БиХ,  стечени су услови за његово лишење слободе.

Лице иницијала С.Х. у току дана биће предато Суду БиХ на даље поступање ради екстрадиције.