СИПА лишила слободе С.Х. по међународној потјерници

Поступајући по међународној потјерници, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (6.1.2015. године) на подручју Сарајева лишили слободе лице иницијала С.Х. (1970).

НЦБ Интерпол Загреб расписао је за С.Х. потјерницу ради хапшења и изручења Републици Хрватској због сумње да је ово лице починило кривично дјело овјера лажног садржаја.

За истим лицем од стране Р. Италије на подручју Европске уније расписан је налог за хапшење због кривичног дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлашћени промет опојним дрогама.

Лишење слободе извршено је на основу дојаве грађана, након чега су полицијски службеници СИПА-е лоцирали и ставили под надзор наведено лице, које је јуче лишено слободе на подручју Сарајева. Код С.Х. пронађени су фалсификовани документи на лажно име.

Након утврђивања идентитета и криминалистичке обраде у службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту, лице лишено слободе предато је синоћ Суду БиХ на даље поступање ради екстрадиције.

СИПА наставља активности на овом предмету ради расвјетљавања свих околности у вези са боравком наведеног лица на територији БиХ и коришћења лажних докумената.

Ова акција резултат је партнерског односа грађана и полиције, као и добар показатељ да грађани БиХ имају повјерења у СИПА-у.