СИПА лишила слободе лице за којим је била расписана међународна потјерница

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (1.7.2020 године) у Стоцу лишили слободе једно лице, за којим је била расписана међународна потјерница НЦБ Интерпола.

Надлежни органи Републике Хрватске расписали су за наведеним лицем међународну потјерницу путем НЦБ Интерпола Загреб ради лишења слободе и изручења у Републику Хрватску због постојања основа сумње и довођења у везу са почињењем кривичних дјела криминално удруживање, утаја пореза или царине у саставу криминалног удружења и злоупотреба повјерења у привредном пословању у саставу криминалног удружења, прописаних Кривичним законом Републике Хрватске.

Наведена кривична дјела почињена су у периоду од 1.1.2017. до 31.12.2019. године на подручју Републике Хрватске у Загребу, Великој Горици и Сплиту.

Предузимајући оперативно-тактичкe мјерe и радњe, полицијски службеници СИПА-е лоцирали су поменуто лице у мјесту Попрати, општина Столац, након чега је лишено слободе и приведено у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде. Након што наведене активности буду окончане, лице лишено слободе биће предато Суду Босне и Херцеговине на даље поступање.