Рeализована оперативна акција „Авард“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (7.5.2021. године) на подручју Унско-санског кантона реализовали оперативну акцију кодног назива „Авард“, усмјерену против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога.

У акцији је слободе лишено једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 238. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“. Поступајући по наредби Кантоналног суда у Бихаћу, полицијски службеници СИПА-е извршили су претресе лица, возила, стамбених и помоћних објеката на три локације у Цазину, Великој Кладуши и Бужиму и том приликом открили и привремено одузели одређену количину непознате материје која својим изгледом и структуром асоцира на опојну дрогу кокаин и марихуана, те друге предмете који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Након криминалистичке обраде, особа лишена слободе биће предата у даљу надлежност Кантоналном тужилаштву Унско-санског кантона.