Припадник СИПА-е у Чешкој проглашен најбољим полазником обуке „Оперативно гађање“

  

Полицијски службеник Јединице за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) проглашен је најбољим полазником обуке „Оперативно гађање“ која је одржана у Чешкој на војној академији Војске Републике Чешке „Дедице“. Обука је одржана у периоду од 7.7. до 1.8.2014. године, а извођачи обуке су били инструктори Британских оружаних снага (краљевски маринци).

У обуци су учествовали и припадници оружаних снага Словачке, Чешке, Словеније, Казахстана, Грузије, Арменије и Македоније.

Циљ обуке био је повећање ефикасности у раду полазника како у оквиру матичних јединица тако и у евентуалним међународним операцијама, као и оспособљавање да самостално организују и воде тренинге бојевих тактичких гађања и гађања у блиској борби.

Обука је подигла на још већи ниво вјештине припадника СИПА-е у овој области, које ће користити у свом будућем раду, а стечена знања пренијеће колегама.

Полицијски службеник СИПА-е, најбољи полазник поменуте обуке, добио је врхунске препоруке инструктора Британских оружаних снага, због чега је СИПА посебно поносна.