Припадник СИПА-е проглашен најбољим полазником обуке у Чешкој „Конвенционални курс за инструкторе“

Припадник Јединице за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) проглашен је најбољим полазником обуке „Конвенционални курс за инструкторе“ која је одржана у Вискову, Република Чешка. Обука је одржана у периоду од 24.2. до 4.4.2014. године, а организатори су били Амбасада Велике Британије у БиХ и Британске оружане снаге.

Наведену обуку реализовали су инструктори Британских оружаних снага (краљеви маринци). У обуци су учествовали и припадници оружаних снага Чешке, Црне Горе, Македоније, Јерменије, Казахстана, Киргистана, Азербејџана, Словачке, Грузије и Украјине.

Програм обуке састојао се од предавања на различите теме, с циљем стицања основних вјештина доброг инструктора. Предавања су обухватила, између осталог, сљедеће области: квалитети доброг инструктора, фазе у учењу студената, технике испитивања студената, планирање и припрема лекције, структура лекције за техничке вјештине, помоћна средства у извођењу обуке и др.

Ова обука подигла је на још већи ниво вјештине припадника СИПА-е у овој области, које ће користити у свом будућем раду, а стечена знања пренијеће колегама.