Припадник СИПА-е именован за команданта Региона 1 у мировној мисији у Либерији

Захваљујући професионалном извршавању задатака и запаженим резултатима, припадник Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Огњен Црногорац, одлуком полицијског комесара за УНПОЛ мисију у Либерији, 27.6.2013. године именован је за команданта Региона 1, једног од пет региона у овој земљи.
Регион 1 простире се на 6.130 квадратних километара у којем живи око 516.000 становника. У поменутом региону постоји 35 полицијских одјела, у којим раде 383 припадника Либеријске националне полиције, а 35 припадника УНПОЛ-а из разних дијелова свијета свакодневно им пружа подршку савјетовањем, тренингом и мониторингом њиховог рада.
Због одличних резултата које је постигао од упућивања у мировну мисију 3.6.2011. године, Црногорац је 26.1.2012. године изабран и постављен за руководиоца тима у који је био распоређен на почетку мисије, да би 25.5.2012. године са мјеста руководиоца тима био унапријеђен у команданта Региона 2. Посљедње унапређење још је један доказ његовог професионалног рада и несебичног залагања у мисији, а тренутно је и једини припадник СИПА-е у мировној мисији у Либерији.
Учешће у мировним мисијама је међународна обавеза Босне и Херцеговине, знак стабилности и развоја БиХ и њених институција, а представља допринос међународном миру, те доприноси порасту угледа наше земље у свијету. Зато је СИПА посебно поносна због изванредних резултата које остварују њени припадници у мировним мисијама УН-а.