Припадници СИПА-е пронашли више од 80 регистарских таблица отуђених возила

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у координираној акцији са припадницима МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево, започели су 8.7.2014. године активности на документовању кривичног дјела организовани криминал у вези са ауто-криминалом на подручју Босне и Херцеговине.

У оквиру ових активности до сада су слободе лишена четири лица, а у претресима и прегледима пронађено је више од 60 исјечених возила високе класе најновије производње, те три читава возила, за које постоји сумња да су их у претходном периоду отуђили припадници организоване криминалне групе.

У наставку активности по овом предмету, припадници СИПА-е су, 11.7.2014. године, приликом прегледа терена на ширем подручју Сокоца пронашли више од 80 домаћих и страних регистарских таблица путничких моторних возила. Под надзором Тужилаштва БиХ на лицу мјеста извршен je увиђај.

Оперативним радом припадници СИПА-е утврдили су власнике 42 возила чије таблице су пронађене, а која су отуђена у претходном периоду, као и власнике девет возила са којих су отуђене само таблице, док провјере за остатак пронађених таблица и даље трају.

Активности на овом предмету интензивно се настављају, а о коначним резултатима јавност ће бити накнадно информисана.