Припадници СИПА-е истрчали полумаратон поводом „Међународног дана без аутомобила“

Након вишегодишњег успјешног учешћа на утркама које организује удружење „Маратон Сарајево“, припадници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) и ове године са задовољством су се одазвали на позив организатора, те су у недјељу, 15.9.2013. године, трчали 7. Сарајево полумаратон дужине 21 километар.

У овогодишњој утрци поводом „Међународног дана без аутомобила“ пет припадника СИПА-е постигло је изванредан резултат истрчавши поменуту дионицу за мање од два сата.

Из Удружења „Маратхон Сарајево“ стигла је захвалница полицијским службеницима СИПА-е на још једном учешћу на полумаратону у којој се, између осталог, наводи да су припадници СИПА-е послали јасну поруку грађанима да они нису обични полицајци, те да су физички спремни да без проблема трче више од 20 километара.

Сарајевски полумаратон је најмасовнији спортски догађај међународног карактера у Босни и Херцеговини, који је ове године имао преко 1000 учесника из 25 земаља.

Припадници СИПА-е својим учешћем на овој утрци дали су допринос у јачању свијести о овом важном еколошком аспекту и грађењу здраве средине за све наше грађане, а и убудуће ће се одазвати на овакве и сличне догађаје.