Припадници СИПА-е, чланови И.П.А. асоцијације, учествовали у пројекту „Играјмо се и учимо заједно“

Припадници Јединице за специјалну подршку СИПА-е, чланови Међународне асоцијације И.П.А, Секција БиХ, учествовали су у реализацији пројекта Асоцијације под називом „Играјмо се и учимо о саобраћају“.

Корисници пројекта су дјеца школског узраста на подручју Сарајева и И. Сарајева, а циљ пројекта је повећање нивоа саобраћајне културе код дјеце, те додатна изградња међусобног повјерења грађана и полиције.

Пројекат се имплементира током 2014. године, а током имплементације дјеци се у школама, кроз дружење и игру, држе предавања о безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и дијели промотивни материјал у виду сликовница едукативног карактера. Активности у оквиру овог пројекта су отпочете, а припадници СИПА-е, заједно са колегама из ГП БиХ, ФУП-а и МУП-а РС, посјетили су јуче (1.10.2014. године) ОШ „Свети Сава“ у И. Сарајеву, док су у претходном периоду били у посјети Трећој основној школи на Илиџи.

Наведене активности биће настављене у наредном периоду, а допринијеће, између осталог, развијању повјерења најмлађе популације у полицијске структуре земље, те повећању свијести о сабраћајној култури.