Представник аустријске специјалне јединице „КОБРА“ посјетио СИПА-у

Замјеник команданта Специјалне полиције „КОБРА“ Републике Аустрије, пуковник Питер Шајбнер (Peter Scheibner), посјетио је у понедјељак (24.11.2014. године) Јединицу за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА). Шајбнер се састао са в.д. команданта Јовицом Миросављевићем и сарадницима, а циљ посјете је био упознавање и размјена искустава. Састанку је присуствовао и полицијски аташе Савезног министарства унутрашњих послова Аустрије у БиХ Волфганг Пишлер (Wolfgang Pichler).

Шајбнер је одржао презентацију припадницима Јединице за специјалну подршку СИПА-е и упознао их са организационом структуром, надлежностима, начином рада и системом обуке специјалне јединице „КОБРА“. Припадници СИПА-е презентовали су појединости које се односе на рад Јединице за специјалну подршку СИПА-е, те наоружање и другу опрему коју припадници Јединице користе у свом раду.

Посјета је реализована у оквиру наставка успјешне сарадње Државне агенције за истраге и заштиту и полицијских органа Републике Аустрије. Оцијењено је да је досадашња сарадња између партнерских специјалних јединица била изузетно успјешна, те да ће бити додатно унапријеђена у наредном периоду.