Представници ФН Херстала из Белгије посјетили СИПА-у – одржан заједнички тренинг

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетили су јуче (21.10.2014. године) представници компаније ФН Херстал из Белгије, која је међу најпознатијим свјетским произвођачима оружја. Представници ФН Херстала били су гости компаније КМ Трејд у Босни и Херцеговини, те су изразили жељу да посјете СИПА-у.

Приликом посјете СИПА-и састали су се са директором Гораном Зубцем, в.д. замјеником команданта Јединице за специјалну подршку Јовицом Миросављевићем и в.д. шефа Кабинета Ернадом Мусићем. СИПА је у претходном периоду од ФН Херстала, посредством компаније КМ Трејд, набавила савремено наоружање за потребе Јединице за специјалну подршку.

У оквиру посјете одржан је заједнички тренинг са припадницима Јединице за специјалну подршку, уз техничку подршку представника ФН Херстала, што ће подићи на још већи ниво оперативну моћ Јединице за специјалну подршку.

Директор СИПА-е изразио је задовољство на досадашњој сарадњи са наведеним компанијама и истакао да су њихови представници показали висок ниво професионализма, те се захвалио на подршци у јачању капацитета СИПА-е.

Представници ФН Херстала захвалили су се на указаном повјерењу и нагласили да им је част сарађивати са СИПА-ом која је постала препознатљива агенција за спроведбу закона у Европи и шире.

У оквиру континуираног процеса модернизовања и јачања материјално-техничких капацитета, СИПА је од ФН Херстала, у претходном периоду, по узору на најбоље свјетске праксе, набавила, између осталог, и наоружање белгијског поријекла, и то пушке „Scar-L CQC“ кал. 5.56x45 мм и аутомате „P90“.