Разговарано о будућој сарадњи

Представници Факултета за криминалистику, криминологију и сигурносне студије посјетили СИПА-у

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетили су данас (15.10.2015. године) представници Факултета за криминалистику, криминологију и безбједносне студије на челу са деканом проф. др. Неџадом Корајлићем. Представници Факултета састали су се помоћником директора СИПА-е Анђелком Хргићем и сарадницима.

На састанку је исказана спремност за успостављањем сарадње у областима од заједничког интереса. Разговарано је о модалитетима будуће сарадње путем организовања округлих столова, предавања и ангажовања стручњака који ће презентовати примјере из праксе, посјете студената СИПА-и и др. Акценат је био на организовању предавања из области организованог криминала, тероризма и других видова криминала, уз презентовање примјера из праксе, али и предавања из других области из дјелокруга рада СИПА-е ради упознавања студената са улогом СИПА-е и њеним значајем у безбједносном систему БиХ.

Закључено је да ће у наредном периоду бити утврђен садржај Меморандума о сарадњи, те да ће ускоро почети реализација конкретних активности.