ПОЗИВ КАНДИДАТИМА ЗА ТЕСТ ФИЗИЧКЕ СПОСОБНОСТИ ЗА ЧИН ПОЛИЦАЈАЦ

У складу са Одлуком о методу, начину и систему бодовања тестирања кандидата за полазнике основне обуке – кадета у Државној агенцији за истраге и заштиту (чл. 3. и 7.) и Пословника о раду Комисије (члан 14.), обавјештавамо кандидате који су положили тест општег знања да треба да приступе тесту физичке способности.

Тестирање физичке способности састоји се од мјерења нивоа моторичких способности кандидата употребом стандардизованих тестова и нормативних таблица. Код норматива процјене моторичких способности бодује се свих осам тестова скалом од 0 до 5 бодова, при чему је могуће остварити максимално 40 бодова. Кандидат није задовољио тест физичке способности уколико су два теста вреднована са 0 бодова без обзира на укупан остварен број бодова на тестовима физичке способности, односно уколико оствари мање од 24 бода, искључује се из даљег процеса одабира.

Прије теста физичке способности кандидати су обавезни потписати изјаву да добровољно приступају тесту физичке способности, те да су упознати да у случају повреде Агенција не сноси одговорност.

Кандидати су дужни да поштују правила кућног реда институције у којој се врши тестирање и обавезно да понесу важећи идентификациони документ и спортску опрему (патике, спортска мајица, тренерка).

Кандидати који нису остварили довoљан укупан број бодова на тесту општег знања те су оцијењени оцјеном 1 и кандидати који се нису одазвали позиву за тестирање искључују се из даљег процеса одабира.

У складу са Законом о заштити личних података („Службени гласник БиХ“, бр. 49/06 и 76/11), Листе кандидата су објављене путем додијељених шифри.

Тестирање физичке способности биће реализовано у Центру за едукацију, спорт и рекреацију „Сафет Зајко“, улица Халиловићи бб, општина Нови Град, Сарајево.

Листу кандидата по шифрама за тестирање физичке способности можете преузети овдје.