Полицијски службеници СИПА-е лишили слободе једно лице

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) су 3. 2. 2023. године, на подручју Чапљине лишили слободе једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ из члана 238. став (1) Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

Поступајући по наредби Општинског суда Чапљина, претресена је кућа осумњиченог у којој су пронађена и привремено одузета 84 пакетића прашкасте твари бијеле боје која асоцира на опојну дрогу кокаин упакована у пвц фолију. Такође, приликом претреса пронађена је једна дигитална вага, један мобилни телефонски апарат, као и новчанице у различитим апоенима у укупном износу од 3500 КМ.

Тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу против једног лица због постојања основа сумње да је почињено кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“ из члана 238. став (1) Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

Наведена оперативне активности реализоване су у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона, ПУ Чапљина.