Полицијска службеница СИПА-е успјешно истрчала планинску трку дужине 110 км у Кападокији у Турској

Полицијска службеница Криминалистичко-истражног одјељења Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) учествовала је на спортској манифестацији у Кападокији у Турској, одржаној 24.10. i 25.10. 2015. године, у оквиру које су одржане планинске трке на 30 км, 60 км и 110 км. На манифестацији је учествовало око 1000 учесника из 34 земље, a oна је Агенцију представљала на трци од 110 км са преко 5500 м висинске разлике, од чега је 3485 м успона.

Због кратког временског лимита за завршетак, трка је намијењена елитним треил тркачима и рекреативцима изузетне кондиције, а захтијева сналажење и оријентацију у простору, те изражен ниво аутономности јер учесници са собом носе основне потрепштине (храну, воду) и обавезну опрему. Полицијска службеница СИПА-е успјешно је истрчала ову трку чиме је остварила право на три квалификациона бода за престижну трку Ултра треил Мон Блан. Трка је одржана у области са атрактивним крајоликом, која је под заштитом УНЕСКО-а, а карактеришу је бројна геолошка чуда јединствена у свијету.

СИПА је поносна што је ове године први пут имала своју кандидаткињу на поменутој спортској манифестацији, на којој показала изузетну физичку кондицију и издржљивост, те промовисала Агенцију у најбољем свјетлу.