Полицијска службеница СИПА-е предложена за најбољу полицијску службеницу Мисије УН у Јужном Судану

Полицијска службеница СИПА-е, припадница бх полицијског контингента у Јужном Судану Сенка Сојкић, предложена је за најбољу полицијску службеницу Мировне мисије Уједињених народа (УНМИСС).

За ово вриједно признање Сојкић је, заједно са још једном припадницом УНМИСС-а, номиновао полицијски комесар УНМИСС-а због изузетног залагања у раду и резултата које је постигла у Мисији УН у Јужном Судану. Избор и додјела награда биће одржани крајем овог мјесеца у Канади.

Поводом номинације за ово изузетно признање, честитке полицијској службеници Сенки Сојкић упутио је замјеник министра безбједности Босне и Херцеговине Младен Ћавар. Он је рекао да је ово још једна потврда професионалности и обучености полицајаца из БиХ, који својим радом и залагањем за очувању мира у кризним подручјима представљају нашу земљу у најбољем свијетлу.

Учешће у мировним мисијама међународна је обавеза Босне и Херцеговине, знак стабилности и развоја земље и њених институција, а представља допринос међународном миру. Зато је СИПА веома поносна због изванредних резултата које остварују њени припадници у мировним мисијама УН, а посебне честитке Сенки Сојкић упутио је и директор СИПА-е Горан Зубац.

Сенка Сојкић започела је радни однос у Државној агенцији за истраге и заштиту у оквиру прве класе кадета СИПА-е 2007. године, а до данас је постигла значајне резултате у својој полицијској каријери. У мировној мисији УН у Јужном Судану налази се од априла 2013. године, а све вријеме провела је у Бентиу (Јунити Стејт), који се сматра једним од најризичнијих подручја у тој регији.