Полазници Десетог курса из области безбједносне политике посјетили СИПА-у

Јединицу за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) посјетили су јуче (4.11.2014. године) полазници Десетог курса из области безбједносне политике БиХ. Циљ посјете био је упознавање са радом и улогом Јединице у спровођењу безбједносне политике Босне и Херцеговине.

Посјета Јединици за специјалну подршку СИПА-е постала је традиција и укључена је у програм овог курса од почетка 2007. године. С обзиром на улогу и значај СИПА-е у систему безбједности БиХ, ова посјета један је од значајнијих сегмената цјелокупне обуке о безбједносној политици БиХ, која се реализује у организацији Интерресорне радне групе Савјета министара БиХ, задужене за праћење имплементације документа „Безбједносна политика БиХ“, а у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ-а у БиХ.

Полазнике курса примио је в.д. замјеника команданта Јединице Јовица Миросављевић и упознао их са надлежностима и улогом СИПА-е у безбједносном систему БиХ. Он је презентовао све битне појединости у вези са успјешним функционисањем Агенције у борби против најсложенијих видова криминала у БиХ, с посебним освртом на улогу ове елитне јединице и њено успјешно функционисање, те постигнуте резултате рада.