Оперативна акција „Такса“ – слободе лишена два лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту јуче су (9. 11. 2023. године) на подручју Бијељине и Граничног прелаза Рача реализовали оперативну акцију „Такса“ због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Злоупотреба службеног положаја или овлаштења“ и „Фалсификовање исправе“, прописана Кривичним закоником Републике Српске.

У оквиру акције претресене су четири локације и лишена слободе два лица, која су у просторијама СИПА-е криминалистички обрађена и испитана у својству осумњичених, након чега су у законском року предата у даљу надлежност Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.

Приликом претреса откривена је и привремено одузета пословна документација као и форензичке копије садржаја три рачунара у дигиталном облику и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Наведене активности проведене су по налогу Основног суда у Бијељини и под надзором Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.