Оперативна акција „Кинг“ –лишено слободе пет лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су на подручју Бањe Луке реализовали оперативну акцију „Кинг“, у оквиру које су претресeни стамбени и пословни објекти и покретне ствари на шест локација.

Оперативна  акција „Кинг“ реализована је због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела „Недопуштен промет акцизних производа“, „Недопуштено складиштење робе“ и „Недопуштена трговина“, у вези са кривичним дјелом „Организовани криминал“, прописаним Кривичним законом Босне и Херцеговине.

Слободе је лишено пет лица, која су спроведена у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених.

Приликом претреса откривено је и привремено одузето 83.566 кутија цигарета тржишне вриједности 417.830,00 КМ, 331 килограм резаног дувана тржишне вриједности 6.634,00 КМ и 1.823 кутије ручно мотаних цигаретa тржишне вриједност 2.734,00 КМ које нису обиљежене акцизним маркицама Управе за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине, машина за ручно мотање цигарета, документација, као и други предмети који могу послужити као доказ да су почињена наведена кривична дјела.

Наведене активности реализоване су по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине, у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање Босне и Херцеговине и Министарством унутрашњих послова Републике Српске.