Одржана сједница Колегија директора СИПА-е

У сједишту Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) одржана је данас (3.11.2014. године) сједница Колегија директора СИПА-е, на којој су осим директора Горана Зубца и ужег руководства, присуствовали начелници свих организационих јединица СИПА-е.

На Колегију је разговарано о резултатима рада Агенције, о усвајању новог Правилника о унутрашњој организацији СИПА-е, унапређењу радне дисциплине и другим текућим питањима. Констатовано је да је Агенција у протеклом периоду интензивно радила на спречавању, откривању и истраживању кривичних дјела из своје надлежности и да су свеукупни резултати рада веома добри.

Директор Зубац изразио је задовољство због постигнутих резултата и подсјетио све присутне да је „посао“ СИПА-е најсложеније истраге и предмети, с посебним акцентом на борбу против тероризма, организованог криминала, тешког финансијског криминала и корупције, те ратних злочина, као и да у наредном периоду очекује једнако добре резултате рада. Нагласио је да ће службеници СИПА-е, у складу са постигнутим резултатима и залагањем у раду, бити награђивани, те да ће резултати рада бити основни критеријум за напредовање у служби.

На Колегију је разговарано и о јачању свеукупних истражних капацитета и профилисању најбољих кадрова СИПА-е, те о материјално-техничком јачању, што ће СИПА-у подићи на већи квалитативни ниво.

Директор Зубац је, такође, изразио задовољство због усвајања новог Правилника о унутрашњој организацији СИПА-е, јер ће усвајање Правилника омогућити још функционалније обављање послова и задатака из надлежности Агенције и ефикасније третирање кључних проблематика из области тероризма, организованог криминала, финансијског криминала и корупције, те ратних злочина и других кривичних дјела прописаних Кривичним законом БиХ. Све ово ће резултирати стварањем безбједнијег амбијента за живот свих грађана БиХ, што је дужност и основни задатак СИПА-е, закључио је Зубац.