Одржана четврта Скупштина Удружења “Мрежа жена полицајаца”

У службеним просторијама Треће полицијске управе МУП-а Кантона Сарајево данас је (29.4.2015. године) одржана четврта Скупштина Удружења “Мрежа жена полицајаца”. Скупштини Удружења присуствовала је полицијска службеница Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), чланица Скупштине.

Након презентације и разматрања годишњег извјештаја о раду, што је била и главна тачка дневног реда,  чланице Скупштине разматрале су одређене иницијативе које су покренуте с циљем побољшања радно-правног статуса полицијских службеница, а односе се на измјене законских и подзаконских аката. Разговарано је и о будућим пројектима, с посебним акцентом на обуке и едукацију полицијских службеница, након чега је Скупштина донијела закључке.

Подсјећамо да је почетком 2012. године званично регистровано Удружење „Мрежа жена полицајаца“, чији је циљ промоција родне равноправности и демократских принципа у раду полиције, с акцентом на заштиту права полицијских службеница, осигурање равноправног статуса и повећање броја жена у полицијским структурама уопште, а посебно на руководећим позицијама.

Полицијске службенице СИПА-е у протеклом периоду активно су учествовале у раду Удружења, што ће се наставити и у наредном периоду, а све с циљем побољшања интегритета и статуса полицијских службеница у агенцијама за спровођење закона, у чему имају подршку директора СИПА-е.