МУП Републике Турске донирао СИПА-и полицијске униформе

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (18.6.2020. године) извршена званична примопредаја донације Министарства унутрашњих послова Републике Турске и Амбасаде Републике Турске СИПА-и, коју је формално преузео замјеник директора СИПА-е Ђуро Кнежевић. Донацију чини полицијска опрема, односно тактичке униформе које ће користити полицијски службеници СИПА-е.

Овом приликом СИПА-у је посјетио амбасадор Републике Турске Њ.Е. Халдун Коч, гдје је одржан састанак са замјеником директора СИПА-е Ђуром Кнежевићем и сарадницима.

Током разговора са амбасадором Републике Турске, замјеник директора Ђуро Кнежевић је истакао да је јачање материјално-техничких и кадровских капацитета СИПА-е један од његових приоритета, због чега га посебно радује донација Министарства унутрашњих послова Републике Турске. Цијенећи вриједност и значај наведене донације, Кнежевић се захвалио Министарству унутрашњих послова Републике Турске те нагласио да ће донирана опрема бити распоређена у складу са потребама СИПА-е.

Њ.Е. Халдун Коч рекао је да Амбасада Републике Турске стоји на располагању СИПА-и за сваки вид помоћи, како би се што ефикасније супротставила свим безбједносним изазовима данашњице, те да је СИПА озбиљан партнер у борби против најсложенијих облика криминала.