„Кримоловци“ у фебруару: Запримљено 300 позива и 93 корисне информације

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у фебруару 2014. године регистровали су укупно 300 позива на телефонској линији „Кримоловци“, од којих је 115 оцијењено неозбиљним.

У наведеном периоду од грађана су запримљене 93 корисне информације о почињеним или планираним кривичним дјелима и њиховим починиоцима, на основу којих је сачињено исто толико извјештаја.

Највећи број информација односио се на кривично дјело злоупотреба службеног положаја (22), те остала кривична дјела (15).

Од укупног броја запримљених информација, 93 су заједно са извјештајима прослијеђене на даље поступање надлежним полицијским органима у Босни и Херцеговини, а по десет је поступала и СИПА.

У извјештајном периоду пристигло је 45 повратних информација од надлежних полицијских органа, које су у вези са раније достављеним информацијама запримљеним путем „Кримоловаца“. На основу наведених информација утврђено је да су надлежним тужилаштвима достављена два извјештаја о почињеном кривичном дјелу и извршиоцима, те три извјештаја на даљу оцјену.

Поред наведеног, полицијски службеници СИПА-е дали су 92 савјета грађанима који су их контактирали путем анонимног и бесплатног телефонског броја „Кримоловци“ – 080 020 505.