Слободе лишено једно лице

Козарска Дубица: СИПА открила већу количину наоружања и војне опреме

Предузимајући мјере и радње из своје надлежности, полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јуче су (18.10.2017. године) на подручју Козарске Дубице открили и привремено одузели већу количину наоружања и војне опреме.

Поступајући по наредби Основног суда у Козарској Дубици и Окружног јавног тужилаштва Приједор, полицијски службеници СИПА-е претресли су један стамбени објекат на подручју Козарске Дубице. Током претреса откривено је и привремено одузето 15 различитих пушака, шест ручних бомби, пет пиштоља различитог калибра, девет оптичких нишана за пушке, три кубуре, један пригушивач, седам великих ножева - бајонета, 468 малокалибарских метака, 330 комада пиштољске муниције, 1180 комада пушчане муниције, један метак за бровинг, 21 комад спорогорећег штапина и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку. Наведене активности реализоване су уз подршку полицијских службеника МУП-а Републике Српске.

Слободе је лишено једно лице због постојања основа сумње да је починило кривично дјело из члана 361. КЗ РС „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“. Лице лишено слободе приведено је у службене просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде, након чега ће током дана (19.10.2017. године), уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу, бити предато на даље поступање надлежном тужилаштву.

Активности у оквиру овог предмета интензивно се настављају с циљем утврђивања свих чињеница и расвјетљавања кривичног дјела.