Конференција за новинаре поводом уручивања награде SELEC-а СИПА-и

  

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) планирано је сутра, 23.4.2014. године, у 13:00 сати, одржавање конференције за новинаре поводом уручивања СИПА-и награде SELEC-a (Southeast European Law Enforcement Center) за успјешно реализовану акцију кодног назива „Бос“.

Акција „Бос“, чији је циљ био борба против организованог финансијског криминала и корупције, оцијењена је као једна од најбоље изведених међународних полицијских акција земаља чланица SELEC-a у 2013. години. Државна агенција за истраге и заштиту била је иницијатор и главни носилац активности у овом предмету, који је реализован у сарадњи са полицијским органима Мађарске и Турске.

Директору СИПА-е Горану Зубцу признање ће уручити официр за везу БиХ при SELEC-u Славен Росић, као и пригодне награде полицијским службеницима који су били директно ангажовани на овом предмету.

Молимо медије који су заинтересовани за праћење овог догађаја да дођу у службене просторије Државне агенције за истраге и заштиту (Николе Тесле 59, Источно Сарајево) најкасније до 12:45 сати.

Напомињемо да ће предмет конференције за новинаре бити искључиво акција кодног назива „Бос“ и додјела признања СИПА-и.