ИЦИТАП донира СИПА-и опрему у вриједности од 450.000 долара

Директор програма ИЦИТАП-а у БиХ Чарлс Бенет (Charles Bennett) посјетио је данас (27.8.2014. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором СИПА-е Гораном Зубцем. На састанку је разговaрано о будућој сарадњи и јачању свеукупних капацитета СИПА-е, те је договорена примопредаја донације коју ће ИЦИТАП, са Амбасадом САД-а у БиХ, уручити СИПА-и.

Вриједност донације је 450.000 долара, а састоји се од најквалитетнијих тактичких униформи за полицијске службенике СИПА-е. Донирану опрему формално ће преузети сљедеће седмице директор СИПА-е, а овим поводом биће организована пригодна церемонија.

Током разговора са директором ИЦИТАП-а, директор Зубац је истакао да је јачање материјално-техничких и кадровских капацитета СИПА-е један од његових приоритета, због чега га посебно радује донација ИЦИТАП-а. Зубац је рекао да је СИПА у потпуности испунила своју законску улогу као водећа полицијска агенција у БиХ у борби против најсложенијих видова криминала, те да ће у будућности само додатно јачати.

У разговору са директором СИПА-е, директор ИЦИТАП-а је рекао да изузетно цијени сарадњу са СИПА-ом, као и резултате које је СИПА остварила у борби против најсложенијих видова криминала. Он је исказао спремност за пружање подршке у њеном даљем јачању и имплементацији циљева у наредном периоду.