Директор СИПА-е учествује на обиљежавању 100 година Интерпола у Бечу

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарко Ћулум, од 28. новембра до 1. децембра 2023. године учествује у Бечу на обиљежавању 100 година Интерпола.

Као један од чланова службене делегације Босне и Херцеговине, директор Ћулум је присуствовао 91. Генералној скупштини Интерпола у Бечу. Церемонија је започела уводним говорима, представљањем гостију и визијом Интерпола за 2030. годину. Директор СИПА-е ових дана учествује и на панелима које Интерпол организује у Бечу, а у вези су са разним тематика из подручја криминала. Између осталих, одржавају се панели о глобалним криминалним пријетњама, оперативном и стратешком партнерству, трендовима у настајању, оперативним утицајима и спремности за будућност, полицијској сарадњи и технологијама, тактикама и повјерењу.

Церемонији обиљежавања 100 година Интерпола у Бечу, као чланови делегације Босне и Херцеговине, на челу с министром безбједности Босне и Херцеговине Ненадом Нешићем, присуствовали су и представници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, Граничне полиције БиХ, Интерпола Сарајево, Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полиције Брчко дистрикта БиХ.