Директор СИПА-е у посјети Управи полиције МУП-а ЗДК

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Дарко Ћулум посјетио је данас (1. 11. 2023. године) Управу полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона гдје је разговарао са полицијским комесаром Адмиром Газићем. На састанку је разговарано о сарадњи која је остварена у протеклом периоду између ових полицијских тијела.

Комесар Управе полиције захвалио се директору СИПА-е на подршци и помоћи која је пружена у протеклом периоду приликом провођења одређених истрага и изразио спремност за унапређење будуће сарадње.

Директор СИПА-е је похвалио рад и активности Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона те је истакао важност будуће сарадње, од чега ће зависити и поступање у битним предметима и истрагама које су у надлежности СИПА-е а проводе се на подручју Зеничко-добојског кантона. 

Разговарано је и о конкретним активностима које ће бити предузимане у наредном периоду, нарочито у области борбе против организованог  и  финансијског криминала.

На састанку је обострано наглашена чињеница да полицијске структуре у Босни и Херцеговини морају крајње одлучно и професионално реаговати у оквиру утврђених надлежности те да се само заједничким  напорима  и  координисаним  међуинституционалним дјеловањем могу створити претпоставке за миран и безбједан  амбијент за све грађане Босне и Херцеговине. Наглашена је важност континуиране сарадње и благовремене размјене обавјештајних података и информација у борби против свих облика криминала.