Директор СИПА-е Горан Зубац подржао активности Удружења „Мрежа жена полицајаца“

У службеним просторијама Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је, 31.10.2013. године, одржан састанак Удружења „Мрежа жена полицајаца“. Састанку су присуствовале полицијске службенице СИПА-е, а активне чланице Удружења презентовале су досадашње активности „Мреже жена полицајаца“.

Поред упознавања са активностима Удружења, циљ састанка је био укључивање више полицијских службеница СИПА-е у ово удружење.

На састанку је разговарано о проширењу чланства Удружења на нивоу Агенције и шире, те о заједничком будућем раду за испуњавање циљева Удружења ради побољшања интегритета и статуса полицијских службеница у агенцијама за спровођење закона.

Полицијске службенице СИПА-е поздравио је директор Агенције Горан Зубац, рекавши да имају његову подршку, те да подржава све активности овог удружења.

Директор Зубац је рекао да је у СИПА-и тренутно запослено 70 полицијских службеница, што је 12,7 % од укупног броја овлаштених службених лица у овој агенцији, те да ће се у будућем периоду радити на повећању тог броја, у складу са обавезама из Акционог плана за имплементацију УНСЦР Резолуције 1325 “Жене, мир и безбједност “ у БиХ.

Подсјећамо да је почетком 2012. године званично регистровано Удружење „Мрежа жена полицајаца“ са сједиштем у Сарајеву, које окупља полицијске службенице из 15 полицијских агенција у Босни и Херцеговини. Циљ Удружења је промоција родне равноправности и демократских принципа у раду полиције, са акцентом на заштиту права полицијских службеница, осигурање равноправног статуса и повећање броја жена у полицијским структурама уопште, а посебно на руководећим позицијама.