Директор ОБА-е Алмир Џуво посјетио СИПА-у – Заједничким радом до резултата

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ (ОБА) Алмир Џуво посјетио је данас (23.12.2014. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором Гораном Зубцем.

На састанку је разговарано о резултатима рада и посљедним реализованим оперативним акцијама, с посебним акцентом на заједничке активности ОБА-е и СИПА-е у протеклом периоду. Обострано је закључено да је досадашња сарадња била изузетно успјешна, те да се само заједничким напорима могу постићи добри резултати у борби против најсложенијих видова криминала у БиХ и шире.

Директор СИПА-е захвалио се на досадашњој сарадњи која је нарочито дошла до изражаја приликом рада на сложеним предметима из области тероризма, организованог криминала и корупције, у шта су се грађани БиХ могли увјерити током године.

Договорени су конкретни правци дјеловања у сложеним оперативним активностима које ће заједнички спроводити СИПА и ОБА у складу са програмским оријентацијама предвиђеним у Стратегији за борбу против организованог криминала у Босни и Херцеговини за период 2014-2016. године.