Одржан састанак са замјеником директора

Директор ИЦИТАП-а у БиХ посјетио СИПА-у

Директор програма ИЦИТАП-а у БиХ Чарлс В. Бенет посјетио је данас (25.8.2015. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са замјеником директора СИПА-е Ђуром Кнежевићем. На састанку је разговарано о будућој сарадњи и јачању свеукупних капацитета СИПА-е, али и актуелним безбједносним изазовима.

Током разговора са директором ИЦИТАП-а, замјеник директора СИПА-е рекао је да су приоритети рада СИПА-е борба против свих појавних облика тероризма, с посебним акцентом на превентивно дјеловање, као и тешких облика финансијског криминала и корупције, прања новца, те ратних злочина.

У контексту наведеног разговарано је о потребама за специјалистичким обукама намијењених истражитељима који су ангажовани на поменутим линијама рада и о материјално-техничком јачању.

Бенет је истакао да ИЦИТАП стоји на располагању СИПА-и за сваки вид помоћи и подршке, како би се што ефикасније супротставила свим безбједносним изазовима. Он је исказао спремност за пружање подршке у јачању и имплементацији циљева СИПА-е у наредном периоду.

Замјеник директора Кнежевић захвалио се ИЦИТАП-у и Влади САД на доприносу у укупном развоју СИПА-е и изразио увјерење да ће успјешна сарадња бити настављена.