Дејвид М. Робинсон: СИПА важан фактор у борби против криминала у БиХ

Директор Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) Горан Зубац примио је данас (10.11.2014. године) у посјету првог замјеника високог представника Дејвида М. Робинсона. Будући да се ради о првој посјети првог замјеника високог представника СИПА-и, разговарано је о свим аспектима рада Агенције, њеним надлежностима, организационој структури, модалитетима сарадње са партнерским агенцијама у БиХ и шире, те улози коју СИПА има у безбједносном систему БиХ.

Директор СИПА-е упознао је Робинсона о свим битним чињеницама у вези са досадашњим успјешним функционисањем Агенције, приоритетима у будућем раду, као и о резултатима посљедњих акција СИПА-е у борби против најсложенијих облика криминала. Он је нагласио да ће у будућности акценат бити на јачању свеукупних капацитета СИПА-е материјално-техничким опремањем и профилисањем најјачих истражних тимова, што ће резултате рада подићи на већи квалитативни ниво. Истакао је да је СИПА одлучна у борби против свих видова криминала и да ради пуним капацитетом.

Током посјете обострано је закључено да је СИПА кључни фактор у борби против организованог криминала, тероризма, тешког финансијског криминала и корупције у Босни и Херцеговини и успостави владавине права, те осигурања безбједнијег амбијента за живот свих грађана Босне и Херцеговине.Први замјеник високог представника похвалио је напоре СИПА-е у борби против најсложенијих облика криминала и допринос Агенције јачању владавине права у БиХ, те пружио подршку Канцеларије високог представника у даљем раду. У пратњи директора Зубца и његових најближих сарадника, Робинсон је обишао службене просторије сједишта Агенције и посјетио основне организационе јединице.